perjantai 7. syyskuuta 2007

Raparperin tuoksua

Ensimmäinen viikko koulua takana ja onnistuneesti olen herännyt joka aamu klo 6.00 (vielä suhteellisen pirteänäkin)junalle! Tiedän olevani nyt oikeassa paikassa ja se tuntuu hyvältä, ja vielä plussana ihastuttavat koulukaverit joiden seurassa ei varmasti tule tylsää!

Töille vaan ei tunnu oikein jäävän aikaa. Olen yrittänyt kutoa kaikki junamatkat ja luennot kasvivärjätyistä langoista hattuja syys-ja talvisesonkia varten, mutta muutakin pitäisi tehdä. Pellavahuivit odottavat ompelua ja värjäystä - ja ne hatut!
Mutta tottakai ensimmäinen viikko on rankka ja työntäyteinen, kyllä elämä tästä vielä asettuu uomiinsa.

Ilmassa on raparperin tuoksua! Keitän mehumaijalla kesän viimeisiä raparperin varsia ja lehtiä mehuksi jota sitten myöhemmin syksyllä voin käyttää puretteena luomukasvivärjäyksissäni. En halua käyttää apteekin "myrkkyjä", kun muitakin vaihtoehtoja on!( Tämä raparperista saatava happo on niin voimallista, että se irrottaa tuolista maalit).

Innostuin eilen kyläilyreissulla keskiaikailijatuttavallani höpöttelemään kasvivärjäyksestä luonnonpuretteilla ja nyt luultavasti tiedossa on luentoja ja kursseja kyseisestä aiheesta muille Keskiaikaharrastajille.

Noidannuolikin helpottaa jo!

Päivi

Ei kommentteja: