perjantai 28. syyskuuta 2007

Keskiaikailemaan

Kyllä viikot sitten hurahtavat nopeasti!
Tämäkin viikko on ollut "suhdeviikko", nyt enemmän ystävä ja perhesuhdeviikko. Eilen olin siskollani koko päivän, ja toimin hänen 3 pienen lapsensa virallisena meikkipäänä, ponina ja kiipeilypuuna. Ja olin aivan poikki kun tulin kotiin! Tänään olin katsomassa ystäväpariskuntamme pientä tytärtä, jolla on ikää 10 viikkoa. Eli tosi pieni tapaus kyseessä :) Illan aion omistaa kokonaan itselleni. Ostin pullon punaviiniä ja otan tuon keskeneräisen keskiaikamekkoni kaapista ulos ja ryhdyn kirjailemaan sitä huomista Tulijuhlaa varten.
Tulijuhla on Elävä keskiaika ry:n syysfestus, jossa siis pääasiassa seurustelemme ja syömme keskiaikaiseen malliin. Päälimekkoni on kokonaan käsin ommeltu, valtaosa ompelusta tapahtui viime kesän Ruotsin Arbogan keskiaikaleiritapahtumassa, johon siis osallistuimme Medium Aevun Hollolensen kanssa (Hollolan keskiaikaseura). Reissu oli hieno ja erittäin rankka. Asuimme viikon viikinkileirissä aikakautiseen malliin, eli itse tehdyissä viikkari-, muinais- ja keskiaikateltoissa. Ja ne kun eivät oikein pidä vettä, oli meillä paikka paikoin aika kostea reissu. Joka toinen päivä satoi vettä ja joka toinen päivä paistoi. Kokkasimme ruokamme nuotiolla aikakautisilla välineillä ja ruoka-aineilla ja hyvää oli! Parhainpana mieleen jäi Merwin kokkaama speltti, jossa oli hunajaa, voita, suolaa, kuivattuja karpaloita ja tietysti ihanaa spelttiä (meniköhän nyt oikein?Äärettömän hyvää se oli joka tapauksessa!)

Muuten sain keskiviikkona hienon sienisaaliin! Yhtä paljon myrkkysieniä kuin suppiksia ja kantarellejä. Työnsin veriseitikit ja verihelttaseitikit ja punavyöseitikit pakastimeen sellaisenaan ja käyttelen niitä sitten myöhemmin... mihinpä muuhun kuin värjäykseen! Kauniita punaisia! Suppikset ja kantarellit levittelin pitkin keittiön tasoja, joten siellä ei tarvitse tehdä mitään muutamaan päivään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Morjens! Onpas mainio Blogi.

Ja mitä siihen ehdottamaasi lokakuiseen työpajaan tulee niin: Aina valmiina kasvivärjäämään! Yrtit ja seitikit mukaan ja kyöpelinvuorelle pataa hämmentämään :)

T: Ilona

Päivi kirjoitti...

No morjens morjens! Kiitos kehuista :)

Ja kyöpelinvuorella tavataan. Jos halutaan tehdä yhteinen lankatilaus, niin pitää sitä vähän sumplia. Kohta pitää nimittäin tilata langat.

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas.
Hauskaa kun Ilonakin on täällä. Me oltiin kans eilen sienessä, kerättiin suppikset talteen avohakkuuta tekevän metsätyökoneen tieltä. Maailman paras suppispaikka on mennyttä. GRRRRR.

Värjäämään! ja sit sinne metsään keräämään ne askartelumateriaalit.
Kiitos ruokakehuista. Resepti meni ihan nappiin. Muista liottaa kokonaiset hyvät hyvin, lyhentää keittoaikaa.