sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Rauhallista.

On taas kulunut aikaa viime kirjoittelusta. Välillä on tapahtunut paljon: hyviä ja iloisia asioita sekä kamalia ja surullisia asioita.

Mutta puhutaan niistä iloisista :) Olen ottanut TOSI rauhallisesti, tai no, keskittynyt kouluun ja suunnitteluun ja jättänyt töitä taka-alalle. Ja on kannattanut, jaksan nyt paljon paremmin. Sain viime maanantaina myös uuden työn, ohjaan MLL:n Hämeenlinnan yhdistykselle iltaisin loru- ja ipanajumppaa lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ihmettelin miksi kukaan ei ollut uskaltanut soittaa työn perään, vaikka meidänkin koulussa olisi ollut innokkaita. Kuulema pelotti? Soitin ja sain homman, seuraavaksi sain tietää että ensimmäiset ohjaukset on 2 päivän päästä siitä kun sain kuulla koko hommasta. Kiirehän siinä tuli kun oli päivä aikaa suunnitella 3:lle erilaiselle ryhmälle tuokiot. Mutta mielestäni meni tosi hyvin, ja sekä lapset ja heidän vanhempansa vaikuttivat tyytyväisiltä. Olin kyllä ihan elementissäni siellä hyppiessäni lasten keskellä. Ensi viikolla teemme mielikuvamaalausta: musiikkia soimaan, isot paperit lattiaan ja lapsilta kädet ja jalat paljaaksi. Ja ei kun sormiväreillä maalaamaan! Saas nähdä miten pärjätään.

Ryhmät on jaettu vauvoihin, 1-2 vuotiaisiin ja 2-4 vuotiaisiin. Vauvoissa nuorin on 2 kk ja vanhin 10 kk, aika haastavaa keksiä yhteistä leikkiä, kun pienin makaa ja isoin ei pysyisi millään paikoillaan! Vauvoja on 11 ja heidän äidit. Kuvitelkaa sitä huudon määrää, kun kaikille puetaan ulkovaatteita yhtäaikaa päälle, ja osa huutaa vaan myötätunnosta :) Sitten on 1-2 vuotiaat ja heidän äidit tai isät. N. 7 lasta, pienin 9 kk ja isoin taisi olla 1v8kk. Ja sitten ne ihanat 2-4 vuotiaat! Voi jestas miten ihania pakkauksia. Tykkään kovasti! Heti tuli kyselyitä ystäväpiiristä (perheellisiltä) että miksei Lahdessa ole moista toimintaa! Täytyy ottaa selvää onko, ja jos ei ole niin tietysti heti tarjoamaan!

Koulussa on alkanut uusia "lajeja", mielenkiintoisimpina paperi ja pahvityöt (jossa tehtiin paperia viime kerralla) ja kankaankuviointi. Aion kokeilla kasvivärjätä paperimassaa ja tehdä kierrätyspaperia oikein luomuna! Ja olen suunnitellut ihania printtejä, eli kuvioita joista valmistan seuloja ja painan kankaalle kuvioita. Ne olisi tarkoitus saada kesäksi jo markkinoille, valmiit kännypussit, kassit, pussukat ym. Ihanaa olla pitkästä aikaa innostunut! :) Joulunaika oli liian rankka, sellaiseen rääkkiin en ihan heti lähde uudestaan.

Tänään olen ollut koko päivän kotona, eilen juoksin kuin päätön kana ympäri kaupunkia oltuani viikon putkeen Hämeenlinnassa yötä ystävillä ja tehdessäni kouluhommia. Ja kävimme viikolla yhden luokallani olevan ystävän kanssa Hatha- joogassa Hämeenlinnassa! Olen harrastanut Astangajoogaa aiemmin, joten oli hyvin mielenkiintoista kokeilla hathaa, jonka on tarkoitus olla enemmän venyttelevää ja meditoivaa kuin astangan (jota ennen kutsuttiin nimellä voimajooga, ja ihan syystäkin!)Seuraavana päivänä tuntui kyllä kyljissä ja vatsassa että jotain on tehty, hyvä me!

Eksyin eilen viihteelle lahden yöhön toisen luokallani olevan ystävän kanssa ja tänään olen siis viettänyt kotipäivää piirtäen omakuvaa (koulutyö sekin)valokuvasta. Ihanaa! Ja kuva on onnistunut tosi hyvin! Yleensä olen niin kriittinen kun piirrän itseäni, kun siitä ei meinaa tulla näköistä millään (oma naama on niin tuttu, että siitä tuntee kaikki suun asennot ja nenänreiän paikat ja koot ja jos ne eivät ole työssä tasan paikoillaan, ei kuva näytä omasta mielestä itseltä, vaikka jonkun toisen mielestä näyttäisikin).

En viitsi mennä surullisiin asioihin, jätetään tämä näihin iloisiin! Kaikki kyllä aina järjestyy tavalla tai toisella.
Surullisillakin asioilla on tarkoituksensa (toivottavasti nekin selviävät meille lopulta:)

Ei kommentteja: