tiistai 27. marraskuuta 2007

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet

HUHHUH!
Aika menee siivillä ja paljon tapahtuu siinä välissä, ja hyvä niin. Olen saanut jostain kohtaa itseäni niskasta kiinni ja päivittänyt kalenterini viime viikolla. Kauhistuin lopputuloksesta: eihän minulla riitä päivät näiden hommien tekemiseen! Kerta kaikkiaan! Mutta olin reipas ja tein listan roikkuvista hommista ja kiireellisistä tapauksista ynnä juoksevista asioista ja lähdin kylmän rauhallisesti toteuttamaan listaani. On se sitten nautinnolista vetää viiva jonkun tehdyn työn yli, ai että!

Muutaman voisin mainita: NO SE SIIVOUS! aijai, vaikka luulin ettei aikaa riitä, niin siivosin 8 tuntia täällä kuin tuulispää ja kyllä tuli siistiä. Pesin ovetkin!
Hyvä mieli jäi palkaksi ja aivan erilainen ote listalla olevien töiden suorittamiseen. Sain mm. aloitettua tilatut hatut (höm,höm, niistä onkin ollut puhetta jo pitkin syksyä) ja eihän niillä ollutkaan kiirettä, paitsi omassa päässäni. Paperihommia olisi monen tunnin edestä (sekä yrityksen että koulun), mutta niitä sain onneksi siirrettyä tälle viikolle.

Sitten keskiviikkona minuun otti yhteyden naisjoukkio, jotka olivat vailla keskiaikaisia pukuja viime perjantaina olleisiin pikkujouluihin. Tottakai, kyllä minä puvut vuokraan!(Oiva kimmoke muuten siivota koti, kun tulee tuntemattomia ihmisiä kylään pukuja sovittelemaan). Sitten vaan pukuja metsästelemään ja kunnostamaan. Kaksi naisista sain vaatetettua omistani ja kolmannelle puku löytyi Merwin repertuaarista (jonka puvulla muuten voitettiin pikkujouluissa pukupalkinto!). Naiset olivat mukavia ja onnellisia puvuistaan. Mukava kokemus kaiken kaikkiaan! Pitääkin ruveta taas väsäämään noita omia pukuja lisää jossain vaiheessa, kun aikaa taas on.

Ja tietysti joku tärkeä deadline pukkaa päälle, eli koulutehtävä Sommittelu, väri ja muoto-opin portfolio, josta halusin tehdä hienon ja toimivan. Enkös sitten lähtenyt hifistelemään senkin kanssa! Mutta se näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä, vaikkei valmis vielä olekaan. Ja olen istunut koko viikonlopun sen ääressä tietokoneella. Ja sain noidannuolen niskaani. Taas.

Ai niin! Sain vihdoin kirjoitettua seuraavan lehtijutun(mikä muuten ilmestyy Etelä- Suomen Sanomissa 30.11.). Eli kaikki jotka haluavat valmistaa luonnonmukaisen ovikranssin kierrätys ym. materiaalista, niin perjantain lehdessä on ohje kuvineen päivineen. Juttua kirjoitin vaivaiset 2-3 tuntia. Mutta sain senkin tehtyä! Ja mielestäni juttu onnistui hyvin.

Eilen kävimme siippani kanssa keittiönhakureissulla Jyväskylässä ja Laukaalla, ja eikö meille suotu sitten maailman kamalin autoilusää. Pakettiautolla ja peräkärryllä mentiin ja oli aivan hurjan liukasta. Välillä näkyvyys oli 2 m lumisateen takia, välillä parempi, mutta sitten taas oli tiet jäässä. Olin edellisenä iltana laskeskellut muutaman tunnin ajan kaapistojen tilavuutta ja automme perän tilavuutta. Pelasin tetristä paperille keittiönkaapistoilla. Oli siitä hyötyä sitten Laukaalla, kun ryhdyimme pakkaamaan autoa ja kärryä. Meni ihan nappiin! Ja sitten huristeltiin takaisin Lahteen yhtä kurjassa säässä, minä sain kuskin vuoron.

Olimme perillä Nostavalla, josta haimme peräkärryn klo 23.00 purkasimme kärryn ja ajoimme kotiin, mutta autoa ei enää kehdattu eikä jaksettu alkaa purkamaan tänne kerrostalon 6. kerrokseen. Kilometrejä kertyi 400 ja rapiat ja aikaa meni kaiken kaikkiaan 9,5 tuntia. Mutta nyt meillä on kaunis keittiö ja uusi pesukone! Kukahan ne asentaisi ja tekisi remontin vielä? No, minulla alkaa loma (tällä kertaa toivon, että se on oikeasti loma) 21.12. ja loppiaisen jälkeen alkaa koulu. Minulla on hyvää aikaa! Ehkä mieheltäkin joku päivä sieltä, toinen täältä riittäisi?

Ei tarina vielä tähän lopu, ehei! Koska viime yönä sain sitten maailman pahimman migreenikohtauksen (hei, olihan se odotettavissa, jos katsoo mitä olen puuhaillut viime aikoina...) eikä ollut lääkkeitä. Sitten lähdettiin päivystykseen aamu viideltä ajamaan, kun en enää pystynyt olemaan. Itkua tihrustin ja laahustin, kun ei jalat toimineet oikein. Päästiin sairaalaan ja mies lähti töihin. Minut laitettiin tiputukseen ja käskettiin lepäilemään tämä päivä.

Voi onnea, kun ei enää satu! Kävin helvetissä, mutta tulin takaisin kuitenkin. On täällä sen verran mukavampaa.

PS. Kuvat kaikista joulukorteistani on saatu nettisivuilleni osoitteeseen www.ruskapaja.fi kohdasta Galleria/kortit ja sieltä 8 ensimmäistä kuvaa. Tilauksia otetaan vastaan sähköpostiini paivi.ilkka@ruskapaja.fi ;)
Hauskaa joulunodotusta!
Tässä yksi korteistani

4 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Tervetuloa sieltä 'helvetistä' takaisin. Olen sen joskus kertonutkin, että olen itsekin käsityöyrittäjä ja alunperin Lahdesta kotoisin. Käyn silloin tällöin blogiasi kurkkimassa.

Kauniin herkkä kortti tuo blogissa oleva.Monet muutkin olivat kivoja, kävin katsomassa kotisivuillasi.

Päivi kirjoitti...

Kiitos!

Joo se on aina vähän sellasta ton migreenin kanssa. Kyllä puhuit että olet lahdesta, kauniita ovat sinunkin tuotteesi:)

Anonyymi kirjoitti...

Herranen aika supernainen, hengähdä välillä! Mutta vasta sitten kun olet askarrellut lehtitehtävät loppuun... : )

Olkijuttu pitäisi koota ja kirjoittaa.... mutta ei hätiä, lehteen vasta 14.12!

Päivi kirjoitti...

Joo-o! Mä väsäilen sen koristuksen kotona valmiiksi. Koska se teksti pitää olla, viikkoa ennen vai saman viikon maanantaina?
Vähän kyllä jännittää minkälainen se huominen juttu on!