torstai 11. lokakuuta 2007

Rottinkia ja sieniä

Hei taas!
Viikot vierivät ohi julmettua vauhtia. Olen ajan ja jaksamisen säästämiseksi ollut jo muutamia öitä koulukaverillani Hämeenlinnassa, sillä nuo aamu kuuden herätykset tuntuvat jo aika pahalta. On ollut ihanaa syödä aamupalaa kahdeksalta ja kävellä kouluun 5 minuuttia! Normaalistihan tuo koulumatka kestää mulla 1,5 h. Vähintään.

Koulussa on mennyt hyvin, välillä vaihtelevasti. Joskus tuntuu siltä, että kamppailen jaksamiseni kanssa oikein kunnolla, toisaalta välillä kaikki on NIIN ihanaa :) Kuten taas huomenna, kun on edessä väri ja muoto-oppia! Aivan ihana ope, jota tekisi vaan mieli halia.

Tänään kävimme Merwin ja valokuvaajan kanssa metsässä Nostavalla, jossa aloimme tekemään lehtijuttusarjaa paikalliseen lehteen (vedän kirjekurssina jouluaskartelua). Kaikkien askartelumateriaalien lisäksi metsästä sattui mukaan ihan vahingossa parikymmentä litraa suppilovahveroita! Ohhoh! Täytynee taas levitellä ne tuonne keittiöön kuivumaan. Oli mahtava sää ja ihana olla ulkona, ja mikä parasta: ei ollut yhtään hirvikärpäsiä! Ja toki keräsin mukaan värjäyssieniäkin, eli veriseitikkejä ja punavyöseitikkejä.

Kohta on koulussa 1.periodi takana. Mitä olen oppinut? No ainakin PUNONTAA! Voi kuinka se on kivaa! Teen parhaillaan rottingista isoa sienikoria itselleni. Rottinki on aivan mahtava materiaali muutenkin. Ainoa mikä siinä harmittaa on se, että rottinkia tuotetaan suomeen pääasiassa Indonesiasta, SADEMETSÄSTÄ! Joten siirryn omissa töissäni pajuun, joka ei maksa mitään ja on kotimainen materiaali. Se myös käyttäytyy suunnilleen samoin kuin rottinki, tosin se on lyhyempää ja vaihtelevamman paksuista. Mutta paju sopii paljon paremmin minun elämänkatsomukseeni ja arvoihini. Sitäpaitsi, ei suomessa ollut keskiajalla rottinkia! Näitä punontojahan tietysti hyödynnän siinä keskiaikaharrastelussani. Punon tapahtumissa, joissa ei voi värjätä.

Kohta on koulussa edessä intensiiviviikko, joka on minulla vapaa. Sillä viikolla aion olla paljon Ulpukassa, tehdä töitä ja kirjoittaa tuoteosiota tuonne minun sivuille www.ruskapaja.fi, joka olisi tarkoitus saada auki ennen kuin jouluhulinat alkaa. En ole edes käynyt Ulpukassa moneen viikkoon, ja siellä on mm.kasvivärjätyt langat melkein loppu.

Aikapula vaivaa, mutta ei siitä kannata ottaa stressiä. Olen varannut joulunajan myynnit jo itselleni ja tässä on alustava lista, joihin saatta tulla ja tuleekin lisäyksiä ja muutoksia.

3.-4.11. KÄTEVÄ-messut Lahti
1.-2.12. Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinat
8.-9.12. Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinat/Wetterhoffin korttelijoulu Hämeenlinna
15.-16.12 Marian tori Hollolan kirkolla

Ei kommentteja: