perjantai 19. lokakuuta 2007

Lehtijuttu

Olipa jännä päivä tänään!
Koko päivän on kännykkä piipannut viestejä "vitsi miten hyvä juttu susta oli lehdessä, kahden sivun juttu, isot kuvat!"joten kävin kipaisemassa lehden Etelä-Suomen Sanomien toimistosta ja luin jutun. Kävimme nimittäin viikko sitten keräämässä luonnomateriaaleja toimittajan ja valokuvaajan kanssa kirjekurssi- juttusarjaani varten ja tänään tuli ensimmäinen juttu ulos. Teksti oli hyvä ja kuvat myös, kyllä oli hymy herkässä tuollaisen lehtijutun jälkeen.

Ja vielä kun alkoi syyslomakin! Kävin sen kunniaksi perinteisellä perjantain kirpparikierroksellani ja ostin ihania kankaita ja yhden syyshameen palkinnoksi onnistuneesta lehtijutusta. Kankaista, jotka ovat vanhoja verhoja ja lakanoita, aion tehdä itselleni mekkoja ja paitoja, yhden meinasin saada jo huomenna ystävän tupareihin päälle. Katsotaan jos saisin kuvan siitä tänne liitettyä.

Vein tänään Wetterhoffin korttelijouluun töitä raaditettavaksi, jos pääsisin sinne myymään joulutapahtumaan. Mukavaa, että pidetään tiukka linja siitä, mitä saa myyjä ja mitä ei. Ensimmäiset joulutonttutilauksetkin ovat saapuneet, nyt on työn alla 50 pikkutonttua ja muutama kymmen vähän isompia. Ja fiilikset vaan nousee! Ehkäpä saisin joulukortitkin maalattua, niitäkin on tilattu jo etukäteen muutamiin liikkeisiin, vaikka yhtään korttia en ole vielä maalannut.

Ensi viikko menee melkein kokonaan Ulpukassa ja sitten viikonloppuna pääsen kasvivärjäämään. Mahtavaa! Toivon oikein työntäyteistä viikkoa itselleni.

Ai niin! Sain erittäin mielenkiintoisen työtarjouksen: Turengissa Hämeenlinnan lähellä on sepän paja, jonne pääsen oppimaan muinaispronssikorujen valmistusta kunnon sepältä ja tekemään töitä kyseisen homman parissa muutamana iltana viikossa. Ja saan käyttää pajaa omiin töihin myös. Mahtava tarjous, josta ei voi kieltäytyä. Ai niin! Sain toisenkin mielenkiintoisen tarjouksen:Ulpukassa kävi asiakas Muoniosta ,jossa minäkin olen asunut, ja ihastui tekemääni jättikokoiseen noitanukkeen. Hinta oli hänelle liian kova, joten hän ehdotti vaihtokauppaa:hän tekee minulle ison shamaanirummun ja minä annan hänelle noitanuken. Ja tottakai muinais- ja keskiaikaharrastajana tartuin heti tilaisuuteen ja hyväksyin tarjouksen. Sillä minulla ei varmasti ikinä olisi rahaa tilata saamelaisen käsityön ammattilaiselta käsintehtyä shamaanirumpua vaikka kuinka haluaisin!

Välillä onnistaa niin mukavasti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Hei taas! Koska ne hämeenlinnan joulumarkkinat ovat? Onkos ne "aikakautiset"? Kävipä tuuri rummun kanssa. Toisia lykästää. Ilona saa kaiken ilmaiseksi ja sä vaihtokaupalla. Multa pyydetään aina tuplahinta kaikesta... säälin tässä taas vähän itseäni!

Anonyymi kirjoitti...

Hitto, miten niin anonyymi. Terveisin Mervi.
Mä voin olla miten mitätön tahansa, mutta en IKINÄ anonyymi!!!

Päivi kirjoitti...

Niin mikäs anonyymi siellä tosiaan kirjoittelee ;D
Joo, ja lykästi sen Pasi asian suhteenkin, mä olen jo etukäteen niin innoissaan että oksat pois!!!:))
Mistä sä nyt mitään kaksinkertaista maksat? Hö, älä maksa!
Hämeenlinnan tapahtumat on niin vaikea löytää, pitäisi soittaa vaikka Caritalle jos se tietäisi, tosin en tiedä järjestääkö se noita keskiaikaJOULUmarkkinoita. Mutta ainaskin löysin sen Hämeenlinnan Tuomaanmarkkina tapahtuman, joka on 15.12. ja maksaa 75 e. Toisaalta Miia K. saattaisi muistaa mistä viimevuonna penkoi tapahtuman tiedot.