perjantai 3. heinäkuuta 2009

Miksi nukahtaminen illalla on niin vaikeaa?


Eilen illalla viimeksi taisteltiin unen kanssa. Jätin yötissittelyt pois juhannusviikolla ja sen kanssa ei ole ollut ongelmia. Veikka oli vaan hiukan hämmentynyt, että miksei tissiä saa muka? Miten niin yöllä ei syödä?? En tiedä onko tämä muutos vaiko mikä sekoittanut meidän hienot rytmit vai mikä, mutta hiukka rasittavaa on kyllä.

Eli näin se meni. Hyvin kauan Veikka nukahti tyytyväisenä tissin saatuaan puoli yhdeksän ja kymmenen välillä. Nostin omaan sänkyynsä ja sinne jäi. Yöllä heräsi pari kertaa syömään. Sitten tuli vappu ja toukokuu, tuoden tullessaan viikon kestävän mahataudin, jonka jälkeen tehtiin kaks viikkoa hampaita kuumeella, oksennuksella ja kiukulla. Ja tuli jälkitautina flunssaa ynnä muuta. Koko toukokuu meni toipilaana. Onneksi en itse sairastunut, kun molemmat perheen miespuoliset oli peräjälkeen näissä taudeissa. Jonkunpitää jaksaa ja yleensähän se on aina äiti... Onneksi maitoa tulee ja riittää, sillä melkein sen toukokuun Veikka söi pelkkää tissiä. Välillä kelpasi hedelmäsoseet ja joskus jopa puuro ja hyvin harvoin ruoka. Tiuhaan oli poika tissillä ja hyvä niin, ei tullut kuivumia eikä painoakaan tippunut niin paljon kuin olisi voinut.

Toukokuussa oli äitienpäivä, jolloin Veikka nousi ekaa kertaa itse seisomaan :) Ja seuraavana päivänä, mun syntymäpäivänä, lähti konttaamaan. Oltuaan päivän terveenä mahataudin jälkeen siis, kiire ottaa kiinni mistä jäi paitsi! Ruoka alkoi taas maistua ja hyvin, samoin unet parantua. Mutta nukuttaminen vaikeutui. Veikka ei enää suostunut nukahtamaan iltatissin jälkeen, vaan jäi kiehnäämään ja leikkimään. Tämä tilanne on vähän jäänyt päälle. En tiedä mitä pitäisi tehdä. Eilen illalla huudatin pariin otteeseen:ensin syötin tissin, sitten vein omaan sänkyynsä jossa alkoi HETI huutamaan ja huusi 10 minuuttia, aivan hiestä märkänä. Hain pois ja annoin lisää tissiä, eikä vieläkään nukahtanut vaikka selvästi oli aivan väsynyt, kieri sängyllä ja nauroi ja itki samaan aikaan...Vein takaisin omaan sänkyyn ja taas alkoi huuto, tällä kertaa odotin 15 minuuttia ja hain viekkuun. Oli aivan läpimärkä ja myllännyt koko sängyn. Ei ottanut tissiä, nukahti heti kun menin viereen makaamaan. Loukattuna ja petettynä pieni raukka :(

Tänään on ollut normaalipäivä, herätty puoli yhdeksän, päiväunet 12-15 ja nyt nukahti juuri äsken eli yhdeksältä. Ei kuitenkaan omaan sänkyynsä, mutta ei myöskään huudolla. Annoin tissiä ja nukahti syliin, josta nostin sänkyynsä. Miten saisin lapsen oppimaan, että omassa sängyssä nukahdetaan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 1v. Pojalle !!!!!
T: Hyvinkääläiset